Чому болять груди: основні причини

Болі в грудях – досить поширена проблема у жінок з нормальним менструальним циклом дітородного періоду.

Вони можуть виникати з різних причин, пише 24tv.ua з посиланням на «Країна Здоров’я»

Однією з причин може бути гормональні зміни. Вони можуть стати причиною неприємних відчуттів або підвищеної чутливості. Біль у грудях може виникати за кілька днів до місячних – це досить поширений симптом ПМС. Неприємні відчуття можуть боліти й через вживання гормональних протизаплідних таблеток.

На тлі гормональних змін може виникнути кіста, вона спричиняє збільшення молочних залоз.

При вагітності організм починає перебудову, тому у цей час відчувається підвищена чутливість. Груди можуть збільшуватися, на них можна помітити блакитні вени – це свідчить про збільшений приплив крові.

У жінки можуть боліти груди під час грудного вигодовування. Неприємні відчуття виникає через приплив молока та активність гормонів. Якщо шкіра на грудях потріскана, то у жінки збільшується ризик зростання інфекції (і абсцесу).

Внаслідок закупорювання молочних приток під час грудного вигодовування у жінки може виникнути запальне захворювання – мастит. Його причиною є віруси, грибки чи бактерії. При маститі груди стають червоними, збільшується температура тіла, виникає втома та нездужання.

Хворобливі відчуття можуть виникнути при раку молочних залоз. Біль грудей відчувається на розвиненому етапі хвороби.

У грудях можуть скупчуватися гній – абсцес. Його легко помітити при пальпації молочних залоз, при дотику може виникати біль.

Біль у жінок може з’являтися через фіброзно-кістозну хворобу, вона характеризується змінами в тканині молочних залоз, при яких порушується епітеліальний і сполучнотканинний компонент.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *