Обама публічно розкритикував Трампа за його прагнення подружитися з Путіном

Колишній президент США Барак Обама на щорічній лекції у переддень 100-річчя з дня народження Нельсона Мандели в Йоганнесбурзі розкритикував популістські рухи до авторитаризму в усьому світі і «повну втрату сорому» серед політичних лідерів. Зокрема він попередив проти зростання «політики сильних людей», натяком дорікнувши Дональду Трампа, який напередодні провів зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним, зазначає DT.ua.

«Ми повинні припинити робити вигляд, що в тих країнах, в яких проходять вибори, і переможець чарівно отримує 90% голосів, тому що вся опозиція за ґратами, або не має доступу до ТБ — це демократія», — сказав Обама на наступний день після зустрічі Трампа з Путіним, і не вимовляючи імені американського президента застеріг його проти явища «авторитарної політики», пише CNN.

«Я не панікер, я просто заявляю про факти. Озирніться — політика сильної людини приходить раптово, в результаті чого збеуа, яка надає значення демократії», — заявив екс-президент США.

Обама нагадав своїй аудиторії про важливість фактів, без яких «немає підстав для співпраці».

«Я не можу знайти спільну мову з людиною, яка скаже, що зміна клімату просто не відбувається, коли майже всі світові вчені говорять нам про це. Я не знаю, з чого почати говорити з вами про це», — натякнув він на свого наступника.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *