Чи корисно спати вдень?

Більшість дорослих вважають, що короткочасний денний сон корисний лише для дітей. Насправді це не так, адже такий сон корисний для організму.

Останнім часом багато людей регулярно недосипають або ж через неякісний сон цілий день відчувають втому і сонливість, передає 24tv.ua з посиланням на Zhyvyaktyvno.

Короткий сон вдень навряд чи сповна компенсує поганий сон вночі, але короткий відпочинок тривалістю у 20 — 30 хвилин все ж вам допоможе.

Зокрема, короткий денний сон допомагає відновити здатність концентрувати увагу, підвищити працездатність, зменшити ймовірність помилкових дій, а відповідно, і нещасних випадків.

У NASA проведи дослідження, під час якого вивчали поведінку військових льотчиків і аеронавтів у стані дефіциту сну. З’ясувалось, що 40-хвилинний денний сон на 34% підвищував їх працездатність і на 100% – уважність.

Окрім того, денний сон за розкладом приписаний особам, які страждають на нарколепсію. Окрім того, «поспати вдень» має ще й психологічні переваги – чудовий спосіб релаксації і відновлення сил.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *