Розенко хоче вдосконалити допомогу по безробіттю

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко пропонує виплачувати допомогу по безробіттю після виконання певних суспільних робіт, повідомляє Еспресо.
Крім того, Розенко наголосив, що в Україні вкрай необхідно перебудовувати діяльність Державної служби зайнятості в цілому. За його словами, з бюрократичної структури вона повинна перетворитися на активного гравця на ринку праці і стати живим посередником між роботодавцем і безробітним.

Про це Павло Розенко заявив у дописі на своїй сторінці в Facebook.

«Реформа служби зайнятості повинна передбачати вдосконалення принципів надання допомоги по безробіттю, але грошова допомога безробітним, як форма соцзахисту, буде існувати й надалі.

Можливо треба говорити про те, що варто активно використовувати форму громадських робіт (коли безробітні залучаються до корисної громадської діяльності) і за це отримують у Службі зайнятості певні кошти. Тобто, мають бути вдосконалені принципи надання допомоги по безробіттю. Але грошова допомога безробітним буде існувати й надалі. Ці гроші не з Державного бюджету України. Це кошти громадянина, який страхує себе на випадок безробіття.

Окрім цього,треба перелаштовувати діяльність Державної служби зайнятості загалом. З бюрократичної структури вона має перетворитися на активного гравця на ринку праці. Тобто, стати жвавим посередником між роботодавцем і безробітним. Я не виключаю можливості доступу до коштів соціального страхування і недержавного сектору. Зокрема, компаній, які працюють на ринку праці.
Зрозуміло, що реформу Служби зайнятості не можна провести без зміни законодавства. Коли я був Міністром соціальної політики, моя команда разом з міжнародними експертами розробила реформаторський законопроект на цю тему. Наразі Міністерству соціальної політики треба його доопрацювати і передати у Верховну Раду України на розгляд

 

 

Читайте також:

Виплати по безробіттю: що змінилось у 2017-му?

 

Розенко обіцяє заморозити тарифи на «комуналку» та газ

 

Розенко знайшов винних у низьких пенсіях

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *