Вибух авто у Києві: загиблий виявився військовослужбовцем ЗСУ (+відео)

Як зазначає Politeka, в автомобілі Mersedes в Солом’янському районі столиці, який вибухнув вранці у вівторок, за кермом знаходився начальник резерву ГУ розвідки міністерства оборони України Максим Шаповал. Особа загиблого була встановлена ​​завдяки службовому посвідченню ГУРу, яке виявилося у жертви при собі. Також з’ясувалося, що на підірваному авто були встановлені номери, зареєстровані на мотоцикл.

Директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко підтвердив, що при вибуху автомобіля в Києві загинув військовослужбовець ЗСУ, пише Главком.

«Внаслідок цього злочину є один постраждалий, він загинув. Оскільки він є діючим військовослужбовцям, то, ймовірно, прокуратура буде визначати підслідність розслідування цього кримінального виробництва, яке зареєстроване за ст. 258 «теракт» слідчим відділом ГУ Нацполіції в Києві. Оскільки потерпілий військовослужбовець ЗСУ, підслідність, швидше за все, буде змінена. Інший постраждалий — літній чоловік, його забрала швидка, його життю нічого не загрожує… Зараз працюють оперативники», — сказав він.

Шевченко також зазначив, що в авто спрацював вибуховий пристрій.

«Який пристрій, якої потужності, саморобний або стаціонарне, буде встановлено після проведення слідчих дій», — сказав він і додав, що загиблий військовослужбовець 1978 року народження.

За словами Шевченка, на місці події працюють оперативники Нацполіції, до слідства притягнуті представники СБУ і прокуратура.

«На даний момент картина злочину свідчить про те, що це спланований теракт, саме за такою статтею слідчі Нацполіції внесли це в ЄРДР», — резюмував він.

Начальник відділу комунікації Нацполіціі Києва Оксана Блищик підтвердила, що підрив авто із співробітником Міноборони розслідується як теракт. Підслідність у цьому кримінальному провадженні визначать органи прокуратури

Нагадаємо, як повідомила прес-служба столичної поліції, вранці 27 червня, о 8:16 правоохоронці отримали повідомлення про те, що на перехресті вулиць Солом’янська та Олексіївська вибухнув автомобіль «Мерседес». У результаті події загинув водій.

 

 

Читайте також:

У Києві під час руху вибухнув автомобіль (+фото)

Вибух автомобіля у Маріуполі: загинув співробітник СБУ

 вибух автомобіля,

1 thought on “Вибух авто у Києві: загиблий виявився військовослужбовцем ЗСУ (+відео)”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *