Арешт українського військового в Італії: Нацгвардія зробила офіційну заву

Як передає Апостроф, у Нацгвардії України заявили, що в 2014 році в батальйоні імені генерала Кульчицького, де служить затриманий в Італії Віталій Марків, на озброєнні не були жодного міномета, про що раніше стверджував волонтер Мирослав Гай.

Про це повідомляє МВС України на своїй сторінці в Facebook, посилаючись на заяву прес-служби НГУ.

«Офіційна позиція командування Національної гвардії України відносно затримання Віталія Марківа

Національна гвардія України занепокоєна арештом заступника командира взводу батальйону оперативного призначення імені Героя України генерала Сергія Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа затриманого 30 червня 2017 року начебто за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі поблизу м. Слов’янськ у травні 2014 року.

На даний момент старший сержант Віталій Марків служить в батальйоні Кульчицького на посаді заступника командира взводу. Він виїхав до Італії під час планової відпустки. Офіційної інформації щодо затримання Віталія Марківа до Національної гвардії не надходило.

Українськими правоохоронцями розслідується кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова. При цьому за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

Також хочемо наголосити на тому що у 2014 році у батальйоні імені Героя України генерала Кульчицького в наявності не було жодного міномета.

Ми разом з МЗС та Генеральною прокуратурою України докладемо максимум зусиль щодо надання допомоги нацгвардійцю.»

 

У заяві підкреслюється, що, згідно з висновками українського слідства, італійський фоторепортер загинув в результаті обстрілу з боку бойовиків.

В Італії затримали бійця Нацгвардії Віталія Марківа за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокелле в районі Слов’янська в травні 2014 року. Рокелле загинув в результаті мінометного обстрілу.

 

 

Читайте також:

Перші деталі затримання в Італії українського військового

1 thought on “Арешт українського військового в Італії: Нацгвардія зробила офіційну заву”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *