Французький журналіст дав свідчення проти бійця Нацгвардії, затриманого в Італії

Французький журналіст дав свідчення щодо підрозділу Національної гвардії України, в якому проходив службу затриманий в Італії український військовослужбовець Віталій Марків, повідомляє DT.ua з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ.

За словами журналіста, смерть італійського журналіста Андреа Рокеллі (у причетності до якої підозрюють Марківа) і його російського колеги і перекладача Андрія Миронова, настала внаслідок застосування зброї колишнім добровольчим підрозділом, який увійшов до складу Національної гвардії України. У цьому підрозділі служив затриманий Віталій Марків.

У якості «доказів» свідок також надав слідчим відповідний відеоряд.

«Він (Марків – ред.) поїхав в Італію під час планової відпустки. Офіційної інформації про затримання Віталія Марківа у Національну гвардію не надходило. Генеральною прокуратурою України проводяться заходи щодо встановлення всіх обставин затримання в рамках міжнародно-правової співпраці», — наголошується у повідомленні прес-служби відомства.

У відомстві також нагадали про те, що Генеральна прокуратура України розслідує факт загибелі іноземних журналістів в Донбасі як наслідок артилерійського обстрілу російсько-окупаційних військ.

 

 

Читайте також:

Арешт українського військового в Італії: Нацгвардія зробила офіційну заву

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *