Столтенберг виступив у Верховній Раді

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ звернувся сьогодні до депутатів з трибуни сесійної зали Верховної Ради України, передає Главком.

Голова ВР Андрій Парубій привітав Столтенберґа у парламенті.

«Росія повинна вивести окупаційні війська з території України та припинити пропаганду проти України», — наголосив Парубій, звертаючись до Генсека НАТО.

Потім Столтенберг виголосив промову, в якій запевнив українців у підтримці з боку Альянсу. Він підкреслив, що є першим генсекретарем НАТО, який звертається до громадян із цієї зали.

Генсекретар НАТО також процитував українського митця Тараса Шевченка, виступаючи з трибуни українського парламенту. 

Як передає Еспресо.TV, під час виступу у Раді Столтенберґ заявив, що Україна має зміцнити свої інституції, побороти «ракову пухлину» корупції і не зупиняти реформи.

«В той час як НАТО може підтримати Україну, ваша країна має очолити боротьбу. Багато що ще треба зробити. Вона має зміцнити свої інституції і позбутися ракової пухлини корупції. Корупція, інерція і спротив реформам стоять на шляху справжнім змінам», — заявив Столтенберґ.

Він відзначив, що Україна вже досягла вражаючого прогресу, але «попереду ще великий шлях».

Столтенберґ наголосив, що лідерство у питанні реформ має йти від від президента, голови уряду і народних депутатів.

Крім цього, генеральний секретар НАТО відмітив, що на сьогодні Україна та кілька країн НАТО ведуть двосторонні перемовини щодо надання Україні летальної зброї, передає Еспресо.TV.

«Я знаю, що відбуваються переговори, на сьогодні, між Україною та декількома країнами НАТО з цього приводу (надання зброї Україні — ред.)», — повідомив Столтенберг

Також він розповів, що сам Альянс як організація не має зброї, тому в разі надання летальної зброї Україні це буде відбуватися лише в рамках домовленостей окремо з кожною з країн-членів Альянсу.

 Верховна рада України, виступ, Єнс Столтенберг

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *