«Заблукавших» ФСБшників суд заарештував

Затриманим на адмінмежі з окупованим Кримом російським прикордонникам повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність України. Про це повідомляє Главком з посиланням на прес-центр СБУ.

«Російським прикордонникам, які виконували завдання в інтересах Російської Федерації на шкоду України, слідчими УСБУ в Херсонській області повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу України», — йдеться в повідомленні.

Сьогодні Апеляційним судом Херсонської області їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває.

Нагадаємо, 30 червня військовослужбовці 56-ї бригади ЗСУ біля коси Малої поблизу Перекопської затоки окупованого півострова Крим затримали двоє невідомих, які припливли до берега Херсонській області на гумовому човні. Вони назвалися бійцями прикордонної служби ФСБ Росії й стверджували, що «заблукали» під час військових навчань.

За повідомленнями деяких ЗМІ, один із затриманих — офіцер прикордонної служби ФСБ, другий — в званні прапорщика. Затримані не мали при собі жодних документів. Каланчацький суд призначив порушникам кордону 15 діб адміністративного арешту.

 

 

Читайте також:

Двох російських військових, яких затримали на Херсонщині, засудили до 15 діб

 заблукавші, російські військові, ФСБ

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *