Скільки грошей НАЗК за період свого існування стягнуло до бюджету?

Голова Нацагенства запобігання корупції Наталія Корчак в інтерв’ю «Главкому» розповіла, скільки грошей НАЗК вже внесло до бюджету.

«Більше 900 тисяч гривень. Через порушення правил фінансування було стягнуто 100 тисяч гривень із Конгресу українських націоналістів, більше 469 тисяч з «Укропу», 42 тисячі з партії Вітренко, 132 тисячі із «Самопомочі». Плюс більш як 180 тисяч – сума адмінштрафів. На сьогодні в нас є перші два рішення двох райсудів Полтавської області у справах щодо Аграрної партії за отримання нею внесків від товариств, кінцевим бенефіціаром яких є громадянин Великої Британії. Це своєрідний прецедент в судовій практиці, адже чинне законодавство забороняє здійснення внесків на підтримку політичних партій юридичними особами, кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) яких є іноземці», — повідомила Корчак.

Глава НАЗК пояснила, що той, хто має бажання зробити внесок на користь політичної партії, має сам піти в банк, заповнити форму і внести відповідну суму. Але коли виявляється, що людина взагалі не робила внесок – це порушення правил ідентифікації особи.

«Це вже предмет кримінального розслідування, а категорія справ, пов’язаних із політичною корупцією, підзвітна Нацполіції, куди ми й направили матеріали. Це ж і для поліції нові виклики. Ми не ставимо за мету порушити кримінальні справи, або чим більше накласти адміністративних штрафів. Для нас головне, щоб більше таких порушень не повторювалось», — запевнила Корчак.

 

 

Читайте також:

Активісти вимагають від уряду звільнення керівництва НАЗК

Членів НАЗК звільнити неможливо, – експерт

 

Джерело: Главком

 НАЗК, Наталія Корчак

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *