Думка експерта: Чи вигідні Порошенку дострокові парламентські вибори?

Президенту України Петрові Порошенку не вигідна дострокова парламентська кампанія, пише 24tv.ua. Багато експертів переконані, що незважаючи на активізацію генпрокурора Юрія Луценка, виборів до Ради до 2019 року не буде.

Таку думку сайту «24» висловив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Олександр Леонов.

Як вважає політолог, зараз потрібно ухвалити багато непопулярних законів. Нюанс, зауважує він, у тому, що якщо ці рішення ухвалити зараз, то якісь з них через півтора року, коли почнеться чергова кампанія виборів президента, вистрілять на позитив для влади.

Логіка дій влади така, що все повинно бути спрямоване на перемогу Порошенка на президентських виборах. І його перемога на президентських виборах навесні 2019 року дозволить на цій хвилі отримати пристойні результати провладній партії на парламентських виборах восени. А от ризики того, що дострокові парламентські вибори призведуть до поразки провладної партії, високі. І це вдарить по президентській кампанії Порошенка,
– вважає Леонов.

Як приклад політолог наводить безвізовий режим з ЄС. На певному етапі, нагадує Олександр Леонов, коли це питання забуксувало, всі політичні партії, включаючи партнерів БПП із «Народного фронту», відійшли в сторону і стали критикувати Порошенка. Але, коли вдалося пробити цю європейську стіну, то всі лаври дісталися саме президенту. За його словами, три роки дозволили Порошенку робити багато непопулярних речей. Але зрештою вийшли на результат, який відкрив шлях поки до маленьких перемог. А за через півтора роки таких позитивів буде більше, і на це розраховує влада.

«Тому те, що нам зараз здається болючим, через півтора року може стати плюсом. Може початися економічне зростання, збільшиться кількість робочих місць тощо, що стане позитивом для влади. Вочевидь, у влади є певна стратегія. Не дарма Порошенко постійно наголошує, що дострокових виборів не буде», – зауважує Леонов.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *