Думка експерта: Порошенко створює жорстку вертикаль

Після прийняття закону про реінтеграцію Донбасу (№7163) Петро Порошенко одноосібно зможе керувати армією, СБУ, Національною гвардією та поліцією, зазначає 24tv.ua. Найгвардія та поліція підпорядковуються Міністерству внутрішніх справ, вплив на них завжди здійснювали представники «Народного фронту».

Такі повноваження у президента з’являться після створення Об’єднаного оперативного штабу, передбаченого у законопроекті, який вже пройшов перше читання.

Про це у коментарі сайту «24» заявив експерт Дмитро Снєгирьов.

Якщо раніше МВС та Нацгвардія підпорядковані Арсену Авакову з «Народного фронту». Це можна було розглядати як баланс між провладними партіями. Полк Нацгвардії «Азов» використовувався «Народним фронтом» у політичних цілях. Це врівноважувало БПП і «Народний фронт»,
– вважає Снєгирьов.

Тепер президент отримає одноосібну владу над усіма військовими формуваннями в країні. Створюється жорстка президентська вертикаль.

Незрозуміло, на яких умовах Народний фронт погодився на це,
– зазначив експерт.

Снєгирьов підкреслив, що законопроект 7163 вигідний президенту і в інших речах. Зокрема, на думку Снєгирьова, законопроект знімає персональну відповідальність з президента, як верховного головнокомандувача.

 

 

Читайте також:

План реінтеграції Донбасу від Порошенка: в Україні більше не АТО

Закон про деокупацію Донбасу: Чи вплине він на ситуацію?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *