В Україні заборонили низку популярних медичних препаратів

Низка препаратів поповнили список заборонених в Україні. Таке рішення прийняла Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, передає 24tv.ua.

Про це повідомляє прес-служба відомства, яка опублікувала відповідне розпорядження щодо низки популярних медичних препаратів.

В Україні заборонили оборот незареєстрованих препаратів, які виготовили на українському фармацевтичному підприємстві «Лекхім-Харків» для ринку Узбекистану. Ліки заборонили через зникнення вантажівки з препаратами, яка мала транспортувати їх на експорт.

До заборонених потрапили: антигістамин «Дексаметазон» (розчин для ін’єкцій), таблетки «Нітрогліцерин», «Нитроксолин», таблетки «Супрастілін», таблетки «Трісептол», антибіотик «Цефтриаксон» (порошок для приготування ін’єкцій) і таблетки «Амброксол».

Також заборонили реалізацію та застосування німецького пластиру «Діклобене», властивості якого не відповідали специфікації.

Тимчасово заборонили використовувати вакцину з Кореї «Еувакс В» для профілактики гепатиту В, оскільки померла одна людина. Остаточне рішення по вакцині візьмуть після розслідування летального випадку.

А ще тимчасово заборонили «Ацетилсаліцилову кислоту» (аспірин) виробництва ПАТ «Лубнифарм» – також через смерть пацієнта.

Всі перелічені препарати повинні бути вилучені і утилізовані. Крім того, нещодавно під заборону потрапив розчин для ін’єкцій «Но-Х-ша», а також заборонили антибіотик «Ауроксон».

 

 

 

 

Читайте також:

В Україні заборонили один з пpепapaтів від кaшлю

 заборона продажу, медичний препарат

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *