Як відсутність тварин у домі може вплинути на здоров’я?

Науковці визначили, що відсутність домашніх тварин у помешканні може доволі негативно вплинути на психічне здоров’я людини, передає 24tv.ua.

Такого висновку дійшли вчені Ульмського і Колорадського університетів у Боулдері. Результати їхніх досліджень опубліковані на сайті журналу «Proceedings of the National Academy of Sciences«.

Під час досліджень вони з’ясували, що у людей, які виросли на фермі, реакція організму на стрес спокійніша, а це сприяє зниженню ризику розвитку психічних захворювань у майбутньому.


За словами науковців, позитивний вплив на людей чинять мікроорганізми, які передаються від домашніх тварин їхнім господарям.

Вони роблять людину більш пристосованою до стресу, адже під впливом бактерій імунній системі вдається досягти балансу в протизапальних процесах і запобігти ризику розвитку алергії, аутоімунних захворювань та психічних розладів.

А у тих, хто рідко контактує з домашніми травинами, вчені зафіксували підвищений рівень моноядерних клітин периферичної крові (основний компонент реакції імунітету на стресові ситуації).

Окрім того, у людей, які живуть у місті, був підвищений вміст інтерлейкіну-6 і знижена активність інтерлейкіну-10 – а це пояснює поганий протизапальний процес у стресовій ситуації.

 домашній улюбленець

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *