Україна прощається з Героєм України Левком Лук’яненком

10 липня 2018 року у приміщенні клубу Кабінету міністрів пройшла офіційна церемонія прощання з Героєм України, дисидентом і автором «Акту про незалежність України» Левком Лук’яненком.

Як інформує Аргумент, попрощатися з видатною постаттю прийшло чимало пересічних українців та діючі політики. Серед політичних діячів, які прийшли попрощатися з Лук’яненком, — прем’єр-міністр Володимир Гройсман, голова парламенту Андрій Парубій, народний депутат Юлія Тимошенко, дисидент Степан Хмара, в.о. голови МОЗ Уляна Супрун, міністр культури Євген Нищук, директор ІНП Володимир В’ятрович.

Після загального народного прощання політика відспівали у Володимирському соборі, після чого він буде похований на Байковому кладовищі.

Вчора, 9 липня, друзі та рідні прощалися з Левком Лук’яненком у селі Хотів, що під Києвом.

Український дисдент, політичний і громадський діяч Левко Лук’яненко пішов з життя надвечір 7 липня. Сталося це в одній із лікарень Києва.

Політв’язень і народний депутат чотирьох скликань страждав від тривалої хвороби.

Справжній Герой України помер у віці 89 років. У серпні йому виповнилося б 90 років. За словами дружини, він дуже хотів дожити до 90-та років, проте здоров’я не дозволило йому цього. Зокрема, у «Феофанії», де він перед відходом на той світ потрапив до реанімації, його лікували від наслідків інсульту. А протягом декількох останніх років він страждав на лейкоз та мав і проблеми з тромбами та лейкоцитами.

 

 

 

Читайте також:

Пішов з життя Левко Лук’яненко

 

Світлини: Цензор.НЕТ

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *