В Україні затримують виплату пенсій: яка причина

Починаючи 21 липня 2018 року в Києві та низці інших міст України спостерігається затримка з виплатою пенсій. Як передає Укрінформ, виплати пенсій затримуються через технічні питання у Пенсійному фонді. На цьому наголошує у дописі на своєму корпоративному порталі ПАТ «Укрпошта»

«Укрпошта працює у штатному режимі. Станом на сьогодні існують тимчасові технічні затримки фінансування Пенсійним фондом України виплати пенсій. Інформуємо, що виплата за період з 4 по 20 липня здійснюється в повному обсязі», — йдеться у повідомленні.

У відомстві запевняють, що Укрпошта своєчасно повідомлятиме клієнтів про відновлення фінансування та зміни в графіку виплати пенсій за період з 18 по 25 липня.

«Запевняємо наших клієнтів, що Укрпошта робить усе можливе задля забезпечення найшвидшої виплати пенсій», — наголосили у відомстві.

Наразі у Пенсійному фонді ситуацію не коментують. На офіційному сайті Пенсійного фонду України немає жодної інформації про затримку із фінансуванням чи виплатою пенсій. Останій допис щодо виплати пенсії датується 13 липня та інформує про те, що виплата пенсії здійснюється за графіком. Крім цього, невідомою залишається і позиція ПФУ з цього приводу.

Як зазначає Народна правда, причину затримки пенсій з’ясували в Комітеті Верховної Ради України з питань соцполітики. Нардеп Сергій Каплін повідомив, що проблема виникла через те, що Держказначейство не перерахувало Пенсійному фонду позику на покриття касових розривів, а тому платити пенсії просто нічим. Та все ж обіцяють, що у найближчі дні люди отримають свої гроші.

1 thought on “В Україні затримують виплату пенсій: яка причина”

  1. Уведомление: Пенсійний фонд для виплат пенсії у липні отримає позику — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *