Сьогодні у Луцьку віддадуть останню шану воїну АТО Максиму Гринчишину

Вчора, 21 лютого, тіло військовослужбовця 72 окремої механізованої бригади Максима Гринчишина, який загинув у зоні АТО, привезли до Луцька.

Про це у вівторок повідомила Служба військових капеланів на своїй сторінці у Facebook:

«Свинцевий ранок, січе дрібний крижаний дощ.

За кілька кілометрів від Луцька формується жалобна колона, що везтиме тіло Воїна до міста.

Вже відомо, як саме загинув Макс. Забарахлила фронтова камера відеоспостереження, Макс визвався її лагодити. І — дві кулі. Снайпер.

Скорботна процесія везе тіло Макса вулицями його рідного міста. До колони приєднуються, блимаючи «аварійками», все нові авта. Десятки. Сотні авт. Сиренами і крижаними слізьми дощу плаче весь Луцьк. Процесія кілька разів зупиняється — у центрі міста, потім біля будинку, де Макс мешкав.

Проводжаючи героя у вічність, плачуть і жінки, і чоловіки.

Труна зрештою зупиняється у одному з луцьких храмів. Місто прощатиметься тут із своїм сином до завтра. Завтра Максима Гринчишина, воїна 72 ОМБР, що загинув, боронячи Україну, поховають. Служіння військових капеланів у скорботі за загиблим героєм. Супроводжуючи нашого побратима Макса у останню путь, ми щиро співчуваємо його рідним і близьким. Плачемо разом з вами, дорогі наші, і молимо Господа, аби втішив вас у скорботі…

Шануймо пам’ять загиблих героїв, молімось про захист Господній для наших захисників…»

 

Як повідомляє Волинська служба новин, 22 лютого 2017 у зв’язку з похованням загиблого на сході воїна Максима Гринчишина буде перекрито рух транспорту на проспекті Волі. Рух транспорту зупинять по проспекту Волі від перехрестя з вулицею Винниченка до вулиці Рівненської з 12.00 год. до завершення проходження похоронної процесії. Натомість, рух громадського транспорту організують вулицями Глушець та Набережна.

У Луцьку середа, 22 лютого, оголошена Днем жалоби. На знак скорботи буде приспущено Державний Прапор України з чорною стрічкою на адміністративних приміщеннях міської ради, підприємств, установ, організацій державної, комунальної та інших форм власності на території міста.

Панахиду за загиблим Героєм відслужать у Свято-Троїцькому соборі.

Поховають Максима Гринчишина на Алеї почесних поховань на міському цвинтарі у селі Гаразджа.

Максим народився 12 травня 1979 року, навчався у 9-й школі Луцька.

 

 

 

 

Читайте також:

У зоні АТО загинув молодий командир Максим Гринчишин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *