У Хмельницькому вшанували добровольців

Сьогодні, 14 березня, в Україні вперше відзначають День українського добровольця.

Метою свята є вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в українському суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань.

Сьогодні у Хмельницькій міській раді вшанували добровольців.

61-річний хмельничанин Гіві каже — був найстаршим бійцем батальйону «Айдар». Пішов воювати добровільно, за покликом серця. Як згадує міський голова Хмельницького Олександр Симчишин: в час, коли чоловік збирався у військо, саме працював в облдержадміністрації. Не приховує — через поважний вік намагався відмовити добровольця від рішення воювати. Але той наполіг на своєму.

Таких, як Гіві, у 2014-му, на початку війни, було немало. Молоді та старші чоловіки і жінки йшли в лави військових без повісток. Саме вони були першими добровольцями незалежної України. Саме про них, хлопців, що своїм запалом та патріотизмом поламали плани ворогу, з часом напишуть в підручниках історії нової, відродженої України.

«Якби не добровольці, ворожі війська ще влітку 2014 року були б на нашій, хмельницькій землі, а то й на кородоні з Польщею. Перші батальйони добровольців були справжнім жахіттям для ворогів — каже міський голова Олександр Симчишин. — Не втомимося вам дякувати!»

Багато з тих, хто за власним бажанням став на захист країни, віддав за неї життя. А дехто поплатився здоров’ям… Хмельничани і досі оплакують 56-річного добровольця Андрія Рибцова, якого поховали лише вчора…

 

 

 

 

Джерело: Офіційний сайт Хмельницької міської ради

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *