Україну та Росію можуть відсторонити від участі в Євробаченні на 3 роки

Європейський мовний союз, що організовує пісенний конкурсу Євробачення, на наступному тижні розгляне питання про застосування санкцій до України і Росії за ситуацію, яка склалася в цьому році.

Про це німецькому виданню ZDF Heute повідомив глава оргкомітету конкурсу Франк-Дітер Фрайлінг, передає Українська правда з посиланням на «Телекритику«.

За його словами, своє рішення союз оголосить вже після конкурсу, ймовірно, в рамках засідання 12 червня.

Фрайлінг уточнив, що не сумнівається в тому, що країни будуть покарані, питання полягає лише в тому, які саме санкції це будуть.

Статут ЄМС передбачає, зокрема, такі санкції, як грошовий штраф, позбавлення спонсорської підтримки, відсторонення від участі в конкурсі на строк до трьох років та ін.

Глава оргкомітету Євробачення нагадав, що, організовуючи конкурс, Україна взяла на себе зобов’язання забезпечити виступ всіх учасників, але не виконала його в ставленні російської представниці — співачки Юлії Самойлової.

Однак, за його словами, і Росія порушила правила конкурсу, оскільки представники її делегації не були присутні на обов’язкових попередніх зустрічах в Києві на початку року.

 

 

 

Читайте також:

Скільки коштують виступи Джамали, Руслани та «Onuka» на Євробаченні-2017?

Хто має найвищі шанси на перемогу в Євробаченні-2017: фаворити букмекерів

Україну та Росію можуть відсторонити від участі в Євробаченні на 3 роки: 1 комментарий

  1. Уведомление: Дискваліфікацією України Європейська мовна спілка покаже свою заполітизованість — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *