Головні правила ефективної ранкової зарядки

Бадьорий початок дня – це запорука успіху і гарного настрою. І саме фізичні вправи в цьому вам допоможуть, зазначає 24tv.ua. Якщо ви не можете себе змусити на ранкові пробіжку – виконуйте запропоновані вправи прямо вдома.

Однак не варто забувати, що справжній результат від вранішньої зарядки ви побачите лише тоді, коли зарядка буде регулярною, пише Мodney.

При виконання фізичних вправ зранку дотримуйтесь простих правил:

  • виконуйте зарядку на голодний шлунок – до сніданку та горнятка кави. Після пробудження можна випити негазованої води;
  • більша частина вправ має складати із розминки та розтяжки. Силові вправи – не найкращий варіант;
  • тривалість зарядки не так важлива, як її регулярність;
  • закріпіть результат від зарядки контрастним душем та корисним і поживним сніданком.

Універсальний комплекс вправ для ранкової зарядки:

1. Почніть ранкову зарядку з ходьби. Ходіть по колу розмахуючи руками в різні боки 2-3 хвилини. Потім 1 хвилину побігайте на одному місці, при цьому – високо піднімайте коліна.

2. Початкове положення: ноги на ширині плечей, спина рівна, руки поставлені на бік. Спочатку опускайте голову вправо, потім вліво, стежте за тим, що б плечі залишалися нерухливими, потім опускайте голову вперед і назад. Зробіть нахил голови в кожну сторону по 10-15 разів.

3. Початкове положення таке ж: зробіть кругові рухи голови. Спочатку повертайте головою за годинниковою стрілкою, потів проти годинникової стрілки. В кожну сторону зробіть 10-15 кіл.

4. Початкове положення залишається попереднім, тільки руки витягніть вперед. Зробіть кругові обертання кистями рук 10-15 разів в одну і в іншу сторону, потім зробіть обертання в ліктьових суглобах, також 10-15 разів на дві сторони і перейдіть до обертання рук в плечових суглобах.

5. Залишайтесь у вихідному положення, руки підніміть вгору в «замку». Зробіть нахили в бік. Спочатку нахиляйтеся вправо, потім зробіть нахили вліво, відчуйте м’язи. У кожну сторону виконайте вправу по 10-15 разів.

6. З цього ж положення нахиліться вперед. Нахиляючись до правої ноги, уявіть, що між ніг у вас розсипані сірники «збираючи» їх, потихеньку переходьте до лівої ноги, поверніться у початкове положення. Зробіть 10-15 нахилів в кожну сторону.

7. Початкове положення: ноги на ширині плечей, руки в «замку» за головою, лікті відведені в різні боки. Намагайтеся дістати правим коліном дістати до лівого ліктя і навпаки. Зробіть вправу 10-15 разів, кожною ногою.

8. Присідання: слідкуйте за тим, що б спина була рівною, зробіть 10-15 присідань.

9. Станьте прямо, одну ногу поставте на носок і зробіть кругові рухи стопою ноги. Зробіть 15-20 разів однією ногою і стільки ж іншою.

10. Зробіть декілька віджимань, бажано раз 15-20. Дівчата можуть зробити віджимання з колін.

 

 

Читайте також:

Що б таке з’їсти, щоб стати щасливим? Доведено — їжа впливає на настрій!

10 трюків, котрі змінять весь ваш день

Корисний сніданок: як не нашкодити своєму організму

 здоров'я, ранкова зарядка, сніданок, стиль життя

1 thought on “Головні правила ефективної ранкової зарядки”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *