Стало відомо, кого намагалися викрасти та вивезти до РФ за 17 млн доларів.

У РФ намагалися вивезти власника Обухівського картонного комбінату Володимира Крупчака, передаю РБК-Україна.

Про це РБК-Україна розповіли джерела в Генеральній прокуратурі України.

«Власник Обухівського картонного комбінату Володимир Крупчак, він раніше в Росії володів Архангельським ЦБК. А потім у нього була корпоративна війна з Дерипаскою (російський мільярдер Олег Дерипаска, — ред.) і він втік в Україну», — повідомили джерела.

Володимир Крупчак народився в Росії, закінчив Архангельський державний медичний інститут.

Крупчак працював на керівних посадах в ТОВ ПКП «Титан» — диверсифікований регіональний холдинг з чотирма ключовими бізнес-напрямками: лісозаготівельним, деревообробним (ЗАТ «Лісозавод-25», ВАТ «Архангельський ЛДК-3»), нерухомість («Титан-Девелопмент», ТРК «Титан Арена») і сфера послуг (готель «Двіна», ТК «Малі Карели»).

Так, з 1990 по 2000 рік він був генеральним директором ТОВ ПКП «Титан», також з 1997 по 2000 рік обіймав посаду генерального директора ВАТ «Архбум» і з 1996 по 2004 рік очолював Раду директорів ВАТ «Архангельський ЦБК», одночасно займаючи пост президента групи компаній «Титан».

Крім того, з 2000 року він працював на посаді заступника голови Наглядової Ради ПАТ «Київський картонно-паперовий комбінат», повноважного представника вищого керівництва АТ «Київський картонно-паперовий комбінат» і радника генерального директора ПАТ «Київський картонно-паперовий комбінат».

Крім того, в лютому 2001 р на підставі наказу міністра оборони РФ Володимир Крупчак став полковником Російської армії. Крупчак був депутатом Державної думи РФ і членом партії «Єдина Росія».

У грудні 2007 року він отримав українське громадянство.

Нагадаємо, прокуратура затримала банду, яка намагалася викрасти і вивезти в Російську Федерацію екс-громадянина Росії за грошову винагороду у розмірі 17 млн доларів. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко у Facebook.

«Прокуратура Київської області спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримала групу осіб, до складу якої входив начальник райвідділу поліції, які на замовлення громадянина РФ, за грошову винагороду у розмірі 17 млн доларів, намагались організувати викрадення та переправлення на територію Росії колишнього громадянина РФ, який через переслідування російською владою переїхав в Україну і займається тут виробничим бізнесом», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, злочинців було затримано під час отримання «авансу» у розмірі 100 тисяч доларів, який надавався на виконання злочинних дій. Зловмисників затримано за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, за які передбачено до 10 років позбавлення волі.

 17 млн доларів, викрадення людини, Власник Обухівського картонного комбінату, Володимир Крупчак

Стало відомо, кого намагалися викрасти та вивезти до РФ за 17 млн доларів.: 1 комментарий

  1. Уведомление: Спроба викрадення бізнесмена: під варту взяли начальника Обухівської поліції — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *