Розтрата 149 млн грн у Міноборони: Політики кажуть, що ниточки ведуть до Банкової

Як повідомляє прес-служба НАБУ, Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили корупційну схему з розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі палива для Міністерства оборони України. 11 жовтня 2017 року детективи Бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у причетності до злочину затримали двох осіб: заступника Міністра оборони України (МОУ) Ігоря Павловського та директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства.

Українські політики у соцмережах відреагували на затримання заступника міністра оборони Ігоря Павловського за корупційну схему розтрати 149 мільйонів гривень. Деякі депутати пишуть, що це далеко не кінець, повідомляє 24tv.ua.

Нардеп Сергій Лещенко стверджує, що затримання пов’язані із компанією «Трейд Коммодіті», за якою стоїть партнер і сусід Олександра Грановського по офісу Адамовський.

«Конкретний удар під дих корупційній гідрі Порошенко-Кононенко», – написав Лещенко у Facebook.

Депутат Світлана Заліщук пише, що «ниточки розслідування ведуть до людей з найближчого кола Банкової»:

«НАБУ і САП підтверджують те, про що десятки волонтерів і політиків говорили давно — про корупцію в Міноборони. Мені складно уявити, що будуть відчувати ветерани й хлопці на фронті, дивлячись сьогодні новини.Є інфомрація, що ниточки розслідування ведуть до людей з найближчого кола Банкової. Чекаємо на оприлюдення детальних схем.

У когось ще є питання, чому антикорупційний суд ще не з’явився в Україні?»

А Мустафа Найєм нагадав, що у 2015-му Порошенко присвоїв Павловському звання генерал-лейтнанта

Семен Семенченко закликає людей прийти на мітинг 17 жовтня, «щоб упирів не тільки заарештовували, але і садили до в’язниці».

«У зв’язку із цим неподобством, хочу запитати у порохоботів: а як ви, бл***, все це укладаєте в голові? Виходить, друзі президента воюючої країни завдають прямої шкоди обороноздатності воюючої країни. Ну як це?» – пише один із лідерів «Автомайдану» Сергій Хаджинов.

Депутат Дніпропетровської облради Андрій Смирнов зауважує, що заступники не є самостійними фігурами і без «узгодження» з керівництвом самі нічого не роблять і не «заробляють». «Якщо так далі піде, незабаром вийдемо на Головнокомандувача», – пише депутат.

1 thought on “Розтрата 149 млн грн у Міноборони: Політики кажуть, що ниточки ведуть до Банкової”

  1. Уведомление: Порошенко: Нікому не дозволю красти в армії. Тим, хто буде красти в армії – відрубаю руки — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *