Трагедія у Харкові: що сталось та хто винен?

Ввечорі 18 жовтня, у центрі Харкова сталася дорожньо-транспортна пригода, після якої автомобіль «Лексус» влетів у натовп пішоходів, передає Главком. За останніми даними, шестеро людей загинули, ще п’ятеро осіб госпіталізовані.

Що сталося

Вчора близько 20:45 автомобіль «Лексус» під керуванням 20-річної дівчини, проїжджаючи на заборонний сигнал світлофора, на великій швидкості врізався у «Фольцваген Туарег». Від отриманого удару, «Лексус» викинуло на тротуар на вулиці Сумській, де в цей момент знаходилися десятки пішоходів.

«Поліція проводить весь комплекс першочергових слідчо-оперативних дій. Вилучаються відеозаписи з камер спостереження, опитуються свідки трагедії. В ході слідства також будуть перевірятися обставини отримання водійського посвідчення водієм автомобіля «Лексус», — написав у Facebook радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Хто винен

Начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області Олег Бех заявив, що ДТП сталася через порушення правил дорожнього руху. Зокрема водій «Лексуса» рухалася на заборонний сигнал світлофора.

Водночас начальник обласної поліції не зміг сказати, у якому стані вона була. Зі слідством дівчина «активно спілкується».

«За моєю інформацією, саме на заборонений сигнал світлофора – уже перемикалося світло світлофора, дівчина (водій «Лексуса») придавила на швидкість, внаслідок чого це зіткнення сталося… Документи на автомобіль є, слідство більш детально скаже. Є у неї права, документи на право керування», – розповів Бех.

Наразі дівчину затримали правоохоронці.

Хто водії

ЗМІ запевняють, що за кермом автомобіля «Лексус» RX 350 перебувала 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна, донька місцевого бізнесмена Олена Зайцева. У мережі вже опублікували фото дівчини.

За інформацією місцевого видання NewsRoom, Олена Зайцева — прийомна донька харківського бізнесмена Василя Зайцева, президента ТОВ «Група – Тайфун». В даний момент він є головою правління і генеральним директором ПРАТ «ВТП «Укренергочормет», яке працює на ринку енерготехнологій. У 2012 році Зайцев отримав державну премію в галузі науки і техніки.

Журналіст Юрій Бутусов також повідомив, що дівчина має три порушення правил дорожнього руху з моменту отримання прав — тобто за два роки. Зайцева їздила на автомобілі свого батька.

Радник глави МВС Антон Геращенко також розповів, що на автомобілі, який збив людей у Харкові, раніше вже порушували правила дорожнього руху.

Другим учасником смертельної аварії у центрі Харкова був 59-річний Геннадій Дронов. Бізнесмен займається роздрібною торгівлею та здає в оренду нерухомість.

У результаті аварії водій не отримав серйозних пошкоджень.

 

 

Читайте також:

У Харкові Lexus збив пішоходів на переході: вже відомо про 6 загиблих (+фото, відео)

 ДТП, Харків

3 thoughts on “Трагедія у Харкові: що сталось та хто винен?”

  1. Уведомление: Смертельна аварія в Харкові: що відомо про водія Олену Зайцеву? — Будь у курсі — портал новин
  2. Уведомление: У крові винуватиці моторошної ДТП у Харкові знайшли наркотики — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *