В Україні заборонять використання пальмової олії в продуктах харчування

Депутати Верховної Ради прийняли в першому читанні законопроект №3871, який забороняє використовувати в продуктах харчування пальмове масло.

Про це повідомляє ЕП з посиланням на AgroPolit.com.

«За» проголосували 233 народних депутати.

Згідно із законопроектом, виробництво і реалізація продукції, яка не відповідає вимогам стандартів норм, правил і зразків, в тому числі продуктів харчування з вмістом пальмової олії, передбачає штраф на посадових осіб підприємств незалежно від форми власності від 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також законопроект передбачає заборону використання пальмового масла у виробництві традиційних молочних продуктів. При цьому заборона на використання пальмового масла в продуктах харчування може викликати збільшення цін.

Авторами законопроекту є Олег Ляшко, Віктор Галасюк, Ігор Мосійчук та Віктор Вовк.

Згідно з пояснювальною запискою, пальмова олія є шкідливим продуктом в харчуванні людини і сприяє підвищенню рівня холестерину в крові.

Відповідні зміни пропонується внести до Кодексу про адміністративні правопорушення, а також закони «Про молоко та молочні продукти» та «Про безпечність та якість харчових продуктів».

Нагадаємо, раніше Верховна Рада підтримала за основу законопроект № 5448-д «Про основні засади та вимоги до органічного виробництва, обороту і маркування органічної продукції».

Законопроект містить загальні основи державного регулювання в сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції.

Положення проекту закону регламентують вимоги до виробництва, маркування та обігу органічної продукції, встановлює основні принципи сертифікації органічного виробництва з деталізацією за галузями.

 

 

Читайте також:

Які продукти найчастіше підробляють в Україні?

Експерт: Те, що не продається в Європі, їде продаватися до нас

 небезпечна їжа, пальмова олія

1 thought on “В Україні заборонять використання пальмової олії в продуктах харчування”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *