У Хмельницькому вшанували пам’ять полеглих у Другій світовій війні

22 червня в Україні відзначають День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. Саме цього дня 1941 року, попри таємну угоду про ненапад (пакт Молотова-Ріббентропа 1939 року) та тісну військово-економічну співпрацю між Німеччиною і СРСР, нацистська Німеччина атакувала радянські частини по всій лінії кордону від Балтійського до Чорного моря. У цей день розпочалася німецько-радянська війна 1941-1945 років, як складова та основна частина Другої світової війни.

Час усе більше віддаляє нас від 22 червня 1941 року, від дня, коли на українську землю прийшла війна. Це одна з найбільших трагедій нашого народу за всю його багатовікову історію. Майже десять мільйонів наших земляків, що стали до лав захисників Вітчизни, не повернулися до рідних осель, були страчені та закатовані ворогом.

У день 76-ї річниці від початку тих трагічних подій відбулося покладання квітів до Братської могили та пам’ятників на Військовому кладовищі. Вшанувати пам’ять загиблих і вклонитися святій жертовності воїнів-визволителів прийшли ветерани війни, представники влади міста й області, військовослужбовці, громадськість.

 

 

 

Читайте також:

Чому Гітлер напав саме 22 червня?

 

З використанням матеріалів: Хмельницька міська рада

 22 червня, день скорботи, Друга світова війна

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *