Через «закон Савченко» вбивця Георгія Гонгадзе може невдовзі вийти на свободу

Прокуратура підтримала клопотання адвокатів екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача про перерахунок терміну його перебування в СІЗО по «закону Савченко», щоб той не назвав другого Президента України Леоніда Кучму замовником вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, передає 24tv.ua.

Про це коментарі виданню «Цензор.НЕТ» розповів журналіст Олексій Подольський, який є потерпілим у справі Гонгадзе.

Зазначимо, що напередодні стало відомо про те, що Олексію Пукачу перерахували термін покарання, який він вже відбуває. Так, один день попереднього ув’язнення зарахується як два дні у термін основного покарання.

За словами Подольського, рішення про перерахунок терміну з другого разу схвалив Чортківський райсуд Тернопільської області. Раніше цей суд, а також Шевченківський та Печерський райсуди Києва, не задовольняли відповідне прохання.

Не випадково це нікому не відомий суд! Йде торгівля з Пукачем давно. Його шантажують. Торгуються. Його хочуть випустити на свободу, а він у відповідь повинен відмовитися від показань на Кучму. І торгується з Пукачем генпрокурор Луценко,
– стверджує Подольський.

За версією журналіста, мета ГПУ наступа: Пукач не називатиме Кучму замовником викрадення і вбивства Гонгадзе, а його довічне ув’язнення в касаційній інстанції замінять 15-річним терміном.

«Я не знаю, чи змінив Пукач свої показання. Але не здивуюся, якщо Пукач перестане вказувати на Кучму і за це вийде на свободу. Адже з рішення Чортківського суду виходить, що він відсидів уже 14 років. Якщо зараз у касації доб’ються, що йому довічний термін замінять на 15 років в’язниці, то він незабаром вийде», – пояснив Подольський.

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *