У Ярмолинцях віддали останю шану Ігорю Хованцю, що загинув у пожежі на Широкому лані

Він був веселий, товариський, любив рідних, мав мрії та прагнув захищати батьківщину….

У п’ятницю, 16 березня 2018 року, у селищі міського типу Ярмолинці, що на Хмельниччині, попрощались з 21-річним Ігорем Хованцем, воїном ЗСУ, солдатом-контрактником 92-ої сухопутної механізованої бригади.

Тіло Ігоря військовослужбовці привезли у рідне йому місто напередодні, 15 березня. Бійця ховали у закритій труні.

Віддати останю шану юному воїну прийшли рідні та близькі, колишні однокласники та друзі Ігоря, знайомі та числені небайдужі українці. О 12-00 годині у домівці бійця відслужили прощальну панахіду, після чого прощальна хода вирушила до церкви.

Протягом усіх 3 км. ходи від домівки загиблого бійця до церкви, сотні мешканців Ярмолинець стояли обабіч, зупиняли свої автівки та виходили з них, полишали свої справи і виходили з лікарень, магазинів і приватних будівель, аби вшанувати Ігоря.

Труну та прапор України несли військовослужбовці, супроводжував прощальну ходу військовий оркестр.

Поховали Ігоря з усіма військовими почестями на кладовищі у селі Кадиївка, що поруч з Ярмолинцями, на малій батьківщині матері загиблого, неподалік з могилою його брата, що помер ще дитиною від тяжкої хвороби.

Уродженець Ярмолинеччини (Хмельницька область) Ігор Володимирович Хованець загинув вніч на 13 березня під час пожежі, що виникла на військовому полігоні «Широкий лан» у Миколаївській області. Загорання сталося між 3-ою та 4-ою годинами ранку, коли у військовому шатрі спало 13 бійців. Черговий військовослужбовець намагався розпалити буржуйку, у якій згасло полум’я, та плеснув туди легкозаймисту речовину.

21-річний боєць спав далі за всіх від входу і не встиг вибігти — на нього обрушився палаючий намет.

Як показало слідство, пожежа виникла з вини військовослужбовця, який стежив за буржуйкою, повідомила про це ТСН. Результати службового розслідування озвучив командувач сухопутних військ України Сергій Попко.

Ігор Хованець народився 16 квітня 1996 року у Ярмолинцях. Там же навчався та закінчив школу.

Після отримання атестату, юнак переїхав до Харкова, де вступив до Національного юридичного університету ім.Ярослава Мудрого на навчання в Інституті підготовки юридичних кадрів для СБУ.

По отриманню ступеня бакалавра, у супереч волі батьків, юнак висловив бажання підписати контракт ЗСУ, аби згодом піти в АТО, та був призваний Харківським військоматом.

21-річний Ігор служив у лавах ЗСУ за контрактом у 92-ій сухопутній механізованій бригаді та мріяв у майбутньому стати військовим прокурором.

Напередодні, ввечорі 12 березня, військовослужбовець зателефонував матері, щоб розповісти, як пройшов його день. Але довго розмовляти не міг, оскільки дуже втомився протягом дня на стрільбищі та пообіцяв передзвонити вранці, як відпочине…

До свого 22-річчя Ігор не дожив лише декілька тижнів.

В Ярмолинцях у воїна залишились вбиті невимовним горем мати, батько та старший брат Ярослав.

Спочивай з миром…. Вічна пам’ять тобі, Ігоре…

 

Фото нижче: Всім

 

Відео: Максим Фарина

 

 

7 thoughts on “У Ярмолинцях віддали останю шану Ігорю Хованцю, що загинув у пожежі на Широкому лані”

  1. Уведомление: 22 березня Хмельниччина попрощається з військовим та волонтером Миколою Мужичуком — Будь у курсі — портал новин
  2. Уведомление: У в/ч на Чернігівщині сталась пожежа: від намету залишилось згарище — Будь у курсі — портал новин
  3. Уведомление: На полігоні в Чернігівській області внаслідок наїзду БМП загинув солдат-контрактник — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *