Споживання шоколаду сприятливо впливає на пам’ять

Вчені заявили про те, що деякі компоненти какао позитивно впливають на пам’ять і сприйняття в будь-якому віці. Висновки дослідників опубліковані в журналі Frontiers in Nutrition, передає ZN.ua.

У ході дослідження вчені проаналізували наукові роботи, присвячені впливу какао та шоколаду на когнітивні здібності людей. В огляд увійшли понад 45 досліджень. Вчених цікавило, як саме какао впливає на мислення людей різного віку при вирішенні різних типів завдань.

Велика частина досліджень присвячена ефектам довготривалого вживання шоколаду. Однак є ряд робіт, в яких фахівці дослідили, як на здатність вирішувати завдання впливає один прийом певної дози флаванолів. Навіть одна порція шоколаду швидко покращує робочу пам’ять і швидкість обробки мозком візуальної інформації.

В одному з досліджень порція багатого флаванолами шоколаду (520 мг флаванолів) дозволила учасникам успішно впоратися з декількома завданнями на когнітивні здібності після безсонної ночі. Тестування включало перевірку психомоторних здібностей, при якій необхідно як можна швидше натиснути на кнопку, побачивши сигнал, а також завдання 2-назад. Прийом шоколаду значною мірою компенсував відсутність сну. При цьому шоколад з меншою кількістю флаванолів (88,5 мг) діяв не так відчутно.

Найбільш сприятливо шоколад впливає на когнітивні здібності літніх людей при регулярному прийомі невеликих порцій. Він покращує робочу пам’ять, мову, здатність концентруватися на завданні, швидкість обробки інформації. Такий вплив найбільш явно проявляється при перших вікових змін пам’яті.

 

 

Читайте також:

Шість вагомих причин, чому потрібно вживати шоколад

 когнітивні здатності, користь шоколаду, наукове дослідження,

1 thought on “Споживання шоколаду сприятливо впливає на пам’ять”

  1. Уведомление: Неочікувані висновки вчених: алкоголь покращує пам’ять — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *