Що зміниться після введення біометричного контролю в Україні?

Мета введення біометричного контролю для перетину українського кордону проста – щоб людина, яка хоче в’їхати на нашу територію, залишала про себе інформацію, яку можна перевірити завдяки чіпу в паспорті. Таким чином можна встановити, хто ця людина і з якої країни.

Так директор Центру суспільних відносин Євген Магда прокоментував сайту «24» введення біометричного контролю в Україні з 1 січня 2018 року.

Це введення позбавить росіян можливості в’їжджати до нас за внутрішніми паспортами. В’їзд в Україну за внутрішніми паспортами зберігався тільки з Росією і Білоруссю. Російські закордонні паспорти вже давно біометричні. Нагадаю, що чоловіки призивного віку, які в’їжджають в Україну з Росії, з 2014 року проходять посилену перевірку на кордоні,
– зауважує Магда.

За словами експерта, запровадження біометричного контролю дозволяє без збільшення наших дипломатичних представництв і їх співробітників перевіряти, хто, власне, в’їжджає в Україну. Це, вважає Євген Магда, технічно цілком можливо, не вимагає якихось суттєвих затрат і не призведе до збільшення часу перевірки на кордоні.

Водночас, як наголошує експерт, що стосується російських найманців, які їдуть воювати на Донбас, то на це біометричний контроль не вплине.

А ті росіяни, які хочуть потрапити легально в Україну, кілька разів подумають тепер,
– наголосив Євген Магда.

При цьому політолог нагадав, що Росія на цю ініціативу України відповіла по-своєму, спростивши для наших громадян процедуру виходу з українського громадянства.

 

 

Читайте також:

Президент увів у дію рішення РНБО про біометричний контроль іноземців

 біометричний контроль, іноземець, перетин кордону

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *